play_arrow

Етери

Благодійники з Німеччини дарують лікарням обладнання, а людям зруйнованих будинків — хатні меблі й посуд

micВолодимир Носков today20.06.2024 59

Тло
  • cover play_arrow

    Благодійники з Німеччини дарують лікарням обладнання, а людям зруйнованих будинків — хатні меблі й посуд Володимир Носков


Багатофункціональні медичні ліжка для відділення реанімації, столики для маніпуляцій, крісла колісні, дві машини для швидкої, автобус, який обладнають під мобільну поліклініку. Це далеко не повний перелік гуманітарного вантажу, що сьогодні, 19 червня, приїхав до Харкова від німецьких благодійників.


Зустрічали гуманітарний конвой із Німеччини члени команди волонтерського об’єднання Павла Собчука. Вони вже протягом двох років повномасштабної війни співпрацюють із німецькими благодійними організаціями (Sankt Augustin, Rolling-Hospital e.V., Eifellicht e.V.), які працюють у місті Оснабрюк, що на північному заході Німеччини.
Долучаються до підтримки харківців і звичайні німці, що хвилюються за український народ, який веде великий опір проти російської навали. За цей час німецькі партнери передавали харчі, одяг, ліки та інші медичні засоби. Окрім того, місту привозили машини й автобуси тощо.


Харківські волонтери об’єднання Павла Собчука розповсюджують гуманітарну допомогу серед тих потерпілих громад, закладів і людей, які найбільше цього потребують. Для харківського автоперевізника Павла Собчука повномасштабне вторгнення розпочалося рішенням віддати весь автопарк для потреб Збройних сил України. Тепер його команда бере участь у відбудові дитячих освітніх закладів, зруйнованих ворожою російською армією, привозить гуманітарку людям, що проживають у безпосередній близькості до лінії бойових дій. А ще колектив волонтерів долучився до виготовлення дронів, щоб захисникам і захисницям було чим нищити позиції російських військ.


У подкасті «Накипіло вранці» дізналися, із чим приїхав сьогодні вдень гуманітарний конвой із Німеччини і яким лікарням відвезуть обладнання та машини. Нашим гостем став засновник благодійного волонтерського об’єднання Павло Собчук.


Етери

0%