play_arrow

Етери

Усі повинні вміти протистояти ворогу

micФіліп Дикань today13.07.2024 72

Тло
  • cover play_arrow

    Усі повинні вміти протистояти ворогу Філіп Дикань


російсько-українська війна змушує нас переглянути безпекові алгоритми життя, навчитися домедичної допомоги й виживання в екстремальних умовах. Ба більше, бажано пройти практичні заняття з тактичної і вогневої підготовки, ознайомитись з основами інженерної підготовки, військової топографії, радіохімічного захисту тощо. Так ми зможемо захистити й урятувати не тільки себе та свою сім’ю в несподіваних надзвичайних ситуаціях, як-от під час обстрілів і руйнування ворогом житла, але й коли потрібно стати до зброї на захист свого села чи міста від російських військ. Як це зробити? Записуйтеся на безплатний курс базової загальновійськової підготовки, який проводить обласний центр підготовки населення до національного спротиву.

Дотепер серед перших слухачів курсів із базової загальновійськової підготовки були посадовці адміністрацій громад Харківщини, працівники органів місцевого самоврядування і бюджетних установ, депутати місцевих рад та інші особи, яких сьогодні звільнено від військової служби. Тепер у Харкові триває черговий набір слухачів, що пройдуть певне анкетування і первинну перевірку і яких запросять на теоретичні та практичні заняття. Вони відбуваються на вихідних.

Серед викладачів — учасники миротворчих місій і воїни, що билися з ворогом на Донбасі в зоні АТО, а також захисники з бойовим досвідом участі в повномасштабній війні. За підсумками тримісячних курсів базової загальновійськової підготовки учасники отримають сертифікат.

Комунальну установу «Обласний центр підготовки населення до національного спротиву» створено рішенням сесії Харківської обласної ради 23 грудня 2023 року. Серед головних цілей центру — підготовка населення Харківщини до національного опору. Щоб дізнатися більше, слухайте новий випуск програми «Накипіло ввечері», у якому про нещодавно створений центр підготовки населення до національного спротиву й курси розповів його директор — учасник бойових дій Олександр Заліван.


Етери

0%