play_arrow

Етери

Відпочивати, щоб не згоріти. Де проводять відпустку українці

micФіліп Дикань today13.07.2024 27

Тло
  • cover play_arrow

    Відпочивати, щоб не згоріти. Де проводять відпустку українці Філіп Дикань


Подалі від повітряних тривог, ворожих обстрілів і щоб емоційно перезавантажитись у непростий час війни. Українці обирають відпочинок так, щоб це було безпечно, бюджетно й комфортно. Зрозуміло, що стовідсотково безпечних міст в Україні наразі немає, однак є міста та громади західних областей, де туристи почуваються спокійно й можуть дозволити собі розслабитися. До прикладу, на Закарпатті відпочивальники можуть гуляти цілодобово, оскільки там уночі немає комендантської години.

Популярними серед туристів традиційно залишаються курорти Львівщини, Волині, Івано-Франківщини й Закарпаття. Якщо на Азовське море через російських окупантів нам не потрапити, то в Одесі на узбережжі Чорного моря яблуку ніде впасти. Обласна військова адміністрація повідомила, що для відвідувачів цьогоріч відкрито щонайменше десять пляжів. Перш ніж дати дозвіл на користування рекреаційними зонами, пляжі перевірили на вибухонебезпечні предмети. Однак під час повітряної тривоги, у разі виявлення підозрілих предметів, під час шторму від двох балів і в темну пору доби перебування людей біля моря заборонено.

Якщо ж говорити про турпоїздки за кордон, то найбільший попит має відпочинок у Туреччині та Єгипті. Також популярними є європейські курорти: Албанія, Болгарія, Греція, Кіпр, Іспанія та Чорногорія. З кожним роком частка туристів, що обирають саме ці країни, зростає. Фахівці звертають увагу на те, що готельні комплекси, реагуючи на те, що серед українських відпочивальників багато матерів із дітьми, оскільки їхні чоловіки нині воюють або не можуть виїхати із країни, пропонують спеціальні умови та пропозиції пізнавального дозвілля.

Їдуть у мальовничі місця — туди, де є спокій і цілюще гірське повітря, — наші захисники й захисниці разом зі своїми коханими, батьками й дітьми. Для них це більш ніж відпустка. Це цінна можливість побути разом із рідними й відновити сили для подальшої участі у великому опорі.

Ми поговорили про відпочинок в Україні й на курортах за кордоном. Нашим гостем став мандрівник, телеведучий і директор української туристичної компанії «Феєрія мандрів» Ігор Захаренко.


Етери

0%