play_arrow

Етери

Перша допомога в разі сонячного удару

mic Володимир Носков today15.07.2024 61

Тло
  • cover play_arrow

    Перша допомога в разі сонячного удару Володимир Носков


Сьогодні на Харківщині прогнозують до 38 градусів тепла. Скільки буде на сонці — складно уявити. Нині ми сприймаємо спеку як дискомфорт. Ба більше, висока температура й пекуче сонце дошкуляють нашому здоров’ю.

Як повідомили в Харківському центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, за перший тиждень липня у регіоні в три з половиною рази зросла кількість теплових ударів. Директор центру Віктор Забашта розповів журналістам видання «Суспільне. Харків», що за перший тиждень місяця лікарі швидкої у Харкові отримали 18 викликів через теплові удари — це в три з половиною рази більше, ніж тижнем раніше.

Про негативні наслідки спеки повідомили також у Патрульній поліції Харківщини. Зокрема, через тепловий удар знепритомнів водій за кермом автівки. Поліціянтам разом із небайдужими перехожими довелося розбити вікно машини, щоби врятувати чоловіка.

Лікарі радять за можливості залишатися удома під час сильної спеки й не ходити під прямими променями сонця. Якщо все ж треба виходити на вулицю, щоб дістатися магазину або роботи, то наголошують на потребі надівати головні убори й брати із собою питну воду.

У подкасті «Накипіло вранці» лікарка навела покроковий алгоритм, як правильно надати першу домедичну допомогу людині, у якої стався тепловий або сонячний удар. Про першу домедичну допомогу в разі сонячного удару нас проконсультувала кандидатка медичних наук, лікарка-терапевтка, кардіологиня і ревматологиня медичного центру «Доктор Харків» Анна Сипало.


Етери

0%