play_arrow

Етери

Які генератори зможуть придбати голови ОСББ у межах компенсації з міськбюджету

micВолодимир Носков today31.07.2024 25

Тло
  • cover play_arrow

    Які генератори зможуть придбати голови ОСББ у межах компенсації з міськбюджету Володимир Носков


Харківські депутати у вівторок, 30 липня, ухвалили рішення про те, що з міського бюджету об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) компенсуватимуть 70 % витрат на закупівлю генераторів.

У Харкові об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків і житловим кооперативам частково компенсуватимуть витрати на закупівлю генераторів. Відповідне рішення ухвалили депутати міськради на позачерговій сесії 30 липня, повідомив міський голова Ігор Терехов.

За його словами, місто надасть компенсацію 70 % витрат (від вартості придбаних бензинових, дизельних, газових генераторів тощо), але не більш ніж 100 тисяч гривень. Щоб отримати компенсацію, потрібно подати відповідну заяву до Центру надання адміністративних послуг.

Програмою часткового відшкодування альтернативних джерел електроенергії можуть скористатися ОСББ, ЖБК, ЖК та управителі багатоквартирних будинків. Також цей порядок поширюється на підприємців, які за договором зі співвласниками забезпечують належні утримання і ремонт спільного майна багатоквартирного будинку і прибудинкових територій.

Під час позачергової сесії депутати міськради внесли зміни до Програми підтримки житлово-будівельних кооперативів, об’єднань співвласників та управителів багатоквартирних будинків у Харкові на 2022–2027 роки, яку затвердили 20 серпня 2022 року.

Зазначимо, від початку повномасштабної війни такі програми підтримки ОСББ працюють у багатьох містах України: у Києві, Вінниці, Львові тощо. Завдяки цьому взимку під час вимкнення електрики в домівках людей працюють каналізація і насоси водопостачання, а в загальних місцях під’їздів є освітлення.

Як нова програма часткового відшкодування закупівлі генераторів може допомогти місцевим керівникам ОСББ підготувати свої будинки до ймовірних тривалих знеструмлень, що можуть статися у зимовий час, — про це говорили в подкасті «Накипіло вранці». Гість епізоду — міський депутат і голова правління ОСББ ЖК «Гранд» Богдан Ткачук.


Етери

0%