play_arrow

Етери

У пошуку людей допомагають не тільки собаки, але й інформація про родимки, шрами та спосіб життя зниклого

micВолодимир Носков today31.07.2024 39

Тло
  • cover play_arrow

    У пошуку людей допомагають не тільки собаки, але й інформація про родимки, шрами та спосіб життя зниклого Володимир Носков


Дівчину, яку кілька днів шукали на Харківщині, знайшли мертвою. Як повідомили 24 липня у пресцентрі Головного управління Національної поліції в Харківській області, двадцятирічну Вікторію Ахвердієву, зниклу 13 липня у селищі Палатки Старовірівської громади, знайшли мертвою. Правоохоронці сказали, що їм удалося знайти тіло дівчини з ознаками насильницької смерті. Наразі триває слідство.

Як згодом уточнив начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов, у вбивстві Вікторії Ахвердієвої з Красноградського району підозрюють чоловіка, який 11 років провів у тюрмі й вийшов на волю

За інформацією голови Старовірівської громади Миколи Біндуса, приблизно о 22:00 13 липня дівчина була на подвір’ї своєї родички та зникла за невідомих обставин.

На пошуки зниклої дівчини 22 липня зібралося щонайменше 100 людей. У масштабній операції, окрім поліціянтів, брав участь пошуково-рятувальний загін «Троянда на руці» у співпраці з Павлоградським пошуково-рятувальним кінологічним загоном «Антарєс». Поліція розподілила учасників пошукової операції за групами та скеровувала, за якими напрямками йти. Серед них були й місцеві жителі, комунальники й учителі.

Використовуючи пошукових собак, членам пошукової команди вдалося знайти тіло дівчини недалеко від будинку, де її бачили востаннє.

«Тіло загорнули в килим і засипали землею. Саме це завадило пошуковим загонам і кінологам виявити дівчину раніше, під час прочісування місцевості», — сказав Сергій Болвінов.

Ба більше, чоловік, який, на думку правоохоронців, може бути причетним до скоєння злочину, навіть допомагав у пошуках Вікторії.

«А перед тим відправляв повідомлення з її телефона. “Люблю тебе” — таке повідомлення отримав хлопець зниклої, коли її вже не було серед живих. Знайомий-нападник дуже старався відвести від себе підозри, розсилаючи такі меседжі. Поводився спокійно, але поліграф уже вказав на те, що чоловік бреше», — переповів деталі злочину начальник слідчого управління поліції Харківщини.

Нас же в цій історії сьогодні цікавила робота волонтерів громадської організації «Троянда на руці». Як розповідають про себе члени пошуково-рятувального загону, пошуком зниклих людей займаються з літа 2021 року. Приводом для цього послужила дівчина з трояндою на руці — її звали Віка. Вона зникла на території В’ялівського водосховища. Пошукова волонтерська ініціатива з внутрішнього чату переросла в повноцінну організацію. Тепер члени ГО «Троянда на руці» долучаються до пошуку зниклих людей у Дніпропетровській і Харківській областях.

На що спираються волонтери й поліція під час вибору маршруту пошуків, на яку інформацію і прикмети людини потрібно звертати увагу передусім, які особливості накладає війна на роботу волонтерів-пошуковців — про все це говорили в подкасті «Накипіло вранці» з керівником пошуково-рятувального загону «Троянда на руці» Олександром Гуманюком.


Етери

0%