play_arrow

Етери

«Зустрічі з Хвильовим» Євгенія Стасіневича

micКирило Лукаш today07.08.2024 89

Тло
  • cover play_arrow

    «Зустрічі з Хвильовим» Євгенія Стасіневича Кирило Лукаш


Цими вихідними, 10 та 11 серпня, відбудуться чергові заходи в Харківському літературному музеї в межах багатокомпонентного проєкту «Іменем міста».

«Зустрічі з Хвильовим» — так називатиметься низка заходів, у яких відомий літературний критик, літературознавець, лектор і куратор мистецьких проєктів Євгеній Стасіневич читатиме й коментуватиме оповідання Миколи Хвильового.

Під час прямого денного етеру на Радіо «Накипіло» Євгеній анонсував прийдешню подію і розповів про потребу «повільного читання» текстів Миколи Хвильового саме нині, коли фігура письменника набуває дедалі більшої ваги й популярності.

«Непересічні фігури потребують нетипових форматів розмови. З Миколою Хвильовим саме так: щоб коректніше, точніше його зрозуміти, класичної лекції вже видається замало. Через те ми вирішили піти на експеримент, який утілить Євгеній Стасіневич. Поговорити не довкола текстів письменника, а безпосередньо крізь них. Читаючи й коментуючи знакові оповідання Хвильового, спробуємо від значущих деталей вийти на принципові узагальнення. “Дайош повільне читання й свіже сприймання!”» — ідеться в анонсі події Літмузею.


Етери

0%