play_arrow

Етери

«Група швидкого реагування»: перша допомога на місцях ударів у громадах

micВолодимир Носков today15.08.2024 73

Тло
  • cover play_arrow

    «Група швидкого реагування»: перша допомога на місцях ударів у громадах Володимир Носков


Сьогодні в етері Радіо «Накипіло» презентували проєкт «Група швидкого реагування» (ГШР).

«Група швидкого реагування» — це новий проєкт харківського Координаційного гуманітарного центру. За задумом організаторів, спеціальні екіпажі виїжджають на місця ворожих ударів для екстреного реагування і надання першої допомоги потерпілим людям. Побіля щойно пошкоджених або зруйнованих житлових будинків, лікарень, шкіл та інших цивільних об’єктів у громадах вони розгортатимуть мобільні штаби допомоги.

Групи швидкого реагування працюватимуть по всій Харківській області. Серед головних завдань ГШР: максимально оперативно реагувати на удари в області, розгортати штаб координації разом із представниками влади, надалі зі штабу розпочинати організацію з усунення наслідків атаки, паралельно надаючи допомогу потерпілим, а також залучати додаткові організації, якщо цього потребує ситуація.

У Координаційному гуманітарному центрі повідомили, що в липні команда групи швидкого реагування кілька разів виїжджала в громади Харківщини після сигналу про обстріли ворога. До проєкту «Група швидкого реагування» залучено понад тридцять громадських організацій і благодійних фондів, які профільно займаються відновленням житла після ворожих обстрілів, наданням гуманітарної, психологічної та домедичної допомоги.

Як працюватиме проєкт «Група швидкого реагування» — у подкасті «Накипіло вранці» розповів голова благодійної організації «Координаційний гуманітарний центр» Євген Коляда.


Етери

0%