play_arrow

Етери

Як захисникам лікують і протезують зуби

micВолодимир Носков today15.08.2024 175

Тло
  • cover play_arrow

    Як захисникам лікують і протезують зуби Володимир Носков


Військовослужбовці й ветерани, окрім зубопротезування, можуть безоплатно отримати послуги з лікування зубів у межах пілотного проєкту «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України».

Пролікувати зуби нині можна у восьми стоматологічних клініках Харкова, а загалом у масштабах України — у ста стоматологічних медзакладах, що мають спеціальний договір із Національною службою здоров’я України. Фахівці лікують зуби захисникам майже в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і Криму.

Згідно з пілотним проєктом НСЗУ, на безплатну стоматологічну допомогу мають право ветерани війни, люди з інвалідністю внаслідок поранень, учасники бойових дій, військовослужбовці, які поки не набули статусу учасника бойових дій, але й далі виконують бойові завдання. Послугу можна отримати як за скеруванням лікаря, так і звернувшись самостійно.

У яких стоматологічних клініках уже безоплатно лікують військовослужбовців і ветеранів? Ці послуги доступні в стоматологічному центрі Харківського національного медичного університету, а також у міських стоматологічних поліклініках (№ 2–8).

Адреси клінік, що беруть участь у спеціальному пілотному проєкті НСЗУ, присвяченому військовим і ветеранам, можна знайти на електронній мапі на сайті Національної служби здоров’я. Телефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Скажіть операторові, у якій області хочете отримати послуги з лікування зубів. Оператор продиктує телефони й адреси стоматологічних закладів.

Подробиці проєкту безплатного лікування зубів для військовослужбовців і ветеранів у подкасті «Накипіло вранці» дізналися у нашої гості. Нею стала директорка Університетського стоматологічного центру Харківського національного медичного університету й доцентка Марина Бірюкова.


Етери

0%