play_arrow

Етери

«Листи до Бахмута» — проєкт цифрового архіву спогадів про спалене місто

micФіліп Дикань today17.09.2024 42

Тло
  • cover play_arrow

    «Листи до Бахмута» — проєкт цифрового архіву спогадів про спалене місто Філіп Дикань


Проєкт «Листи до Бахмута» запустила команда «Вільного радіо» з Донеччини на День міста Бахмута, 14 вересня. Це збір спогадів про друге втілення цього міста-фенікса на Сході, кажуть медійники. Написання листа — одна з терапевтичних практик, що допомагає пройти складні моменти в житті. Команда «Вільного радіо» пропонує написати листа другові, з яким є спільні спогади, за яким сумуєш, але не можеш бути поряд. Тобто зібрати так історію міста, зіткану з менших історій тих, хто там жив, бував, приїздив або втратив рідних у боротьбі за невідоме раніше для нього місто.

Мета проєкту — зібрати понад 100 тисяч листів. А ще організатори планують зібрати 453 тисячі гривень. Чому саме таку суму? Усе просто: із дня заснування Бахмута виповнилося 453 роки, це число множать на 100 тисяч листів, от і виходить 453 тисячі гривень. Гроші підуть на банку фонду «Повернись живим» для потреб Збройних сил України.

Докладніше про проєкт «Листи до Бахмута» у програмі «Накипіло ввечері» поговорили із шеф-редакторкою «Вільного радіо» Анною Сердюк.


Етери

0%