play_arrow

Етери

У вересні чекайте додаткові платіжки від газовиків

micВолодимир Носков today25.09.2024 211

Тло
  • cover play_arrow

    У вересні чекайте додаткові платіжки від газовиків Володимир Носков


Харків’яни отримають додаткові платіжки за технічне обслуговування газових мереж. Про це розповіла начальниця пресцентру Харківської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» Ольга Олійник.

За її словами, це пов’язано з перевіркою і технічним обслуговуванням газових мереж багатоповерхівок.

«На виконання низьких вимог законодавства із цього року Харківська філія “Газмереж” розпочала технічне обслуговування газопроводів спільної власності в багатоповерхівках. Це газопроводи, розміщені за межами квартир, на фасадах багатоквартирних будинків, у під’їздах.
Хочу сказати, що ми перевірили такі газопроводи в більш ніж 1 300 будинках, у яких ліквідували 6 500 витоків газу. З огляду на те, що в обстежених будинках мешкають 32 тисячі родин, то ризикували своєю безпекою абсолютно всі мешканці.
В окремих домоволодіннях на зовнішніх газопроводах будинків доводилося ліквідовувати понад 20 витоків», — сказала речниця Ольга Олійник.

Вона пояснила, що такі поглиблені технічні перевірки газових мереж відбуваються раз на 3–5 років. Для споживачів це платна послуга. Тому доведеться оплачувати за окремою квитанцією.

Від чого залежить сума за техобслуговування у квитанції, як переконатися, що у вашому багатоквартирному будинку вже провели перевірку газових систем, — про все це слухайте у відповідях начальниці пресцентру Харківської філії ТОВ «Газмережі» Ольги Олійник і начальниці служби з технічного обслуговування цієї компанії Юлії Марецької в подкасті «Накипіло вранці».


Етери

0%