play_arrow

Етери

Повістки військовозобов’язаним поштою: хто отримає і що робити

mic Володимир Носков today26.09.2024 70

Тло
  • cover play_arrow

    Повістки військовозобов’язаним поштою: хто отримає і що робити Володимир Носков


У вівторок, 17 вересня, на сервери поштового оператора «Укрпошта» надійшли електронні повістки з усіх територіальних центрів комплектування з електронними підписами їхніх начальників. Після роздруку їх почали надсилати за домашніми адресами військовозобов’язаних рекомендованими поштовими відправленнями. Про це повідомив інформаційний ресурс Ukrainian Military Pages, присвячений українській армії та озброєнню, посилаючись на джерела в Командуванні Сухопутних військ ЗСУ.

Це медіа написало про розсилку нібито 6 тисяч повісток щодо виклику військовозобов’язаних до ТЦК. Зокрема, у його матеріалі йдеться: «Повістки, згенеровані реєстром військовозобов’язаних і підписані електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування ЗСУ, про що свідчить спеціальний QR-код, роздрукувала Укрпошта, а тепер надсилає за домашніми адресами військовозобов’язаних рекомендованими поштовими відправленнями. Кому саме їх відправити, не вибирають у місцевому ТЦК, — ідеться у публікації. — На явку до ТЦК надано 14 днів».

Натомість журналісти онлайн-медіа ain.ua написали, що Укрпошта не підтвердила інформації, зазначеної в цій публікації. Це повідомили у пресслужбі компанії. Одначе низка регіональних і національних ЗМІ цього тижня розповіли своїм читачам, що перші «листи щастя» почали отримувати адресати. У мережі опублікували фото перших повісток, які відправили жителям Закарпаття та Києва поштою.

У подкасті «Накипіло вранці» говорили, до чого варто готуватися чоловікам віком 25+ років, які оновили свої дані в застосунку «Резерв+», і впродовж якого часу обов’язково потрібно з’явитися у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. Наш гість — адвокат Андрій Стеценко, що спеціалізується, зокрема, і на питаннях мобілізації. Він керує офісом юридичної компанії «Ріяко та партнери».


Етери

0%