play_arrow

Етери

Класичні та експериментальні. Які паски печуть харківці

micВолодимир Носков today17.04.2025 28

Тло
  • cover play_arrow

    Класичні та експериментальні. Які паски печуть харківці Володимир Носков


Солоні з плетеними орнаментами чи солодкі з родзинками, горішками та глазурованою верхівкою? Цьогоріч християни західного обряду, римо-католики та протестанти, а також християни східного обряду, православні та греко-католики, святкують Великдень в один день — 20 квітня. В одних сім’ях замовляють паски в пекарнях або купують великодній кекс у супермаркетах, в інших — згадують родинні рецепти й намагаються спекти паску власноруч. Недільного ранку паска й укладені навколо барвисті крашанки стануть окрасою великоднього кошика, з яким родина вирушить на богослужіння. В етері Радіо «Накипіло» згадували традиції святкування Великодня на Слобожанщині та дізнавалися про тренди випічки від харківських господинь та господарів.

Гості студії — берегиня родинних традицій із випічки паски й волонтерка Оксана Савченко, яка нині є координаторкою волонтерської спільноти «Українки для України» в польському Вроцлаві, де сьогодні стартує її новий проєкт — «Паска за донат»; викладачка Харківського фахового коледжу харчової промисловості Державного біотехнологічного університету Вікторія Варибрус; а також харківська студентка Єлизавета Ткаченко.


Етери

0%