play_arrow

Етери

Плануємо меню так, щоби було безпечно їсти всій родині

micВолодимир Носков today10.06.2024 60

Тло
  • cover play_arrow

    Плануємо меню так, щоби було безпечно їсти всій родині Володимир Носков


Як бути з харчами під час спекотного літа, щоб вони не зіпсувалися і, відповідно, щоб самим не отруїтися ними? Одні користувачі в соцмережах розповідають про власні ноу-хау зі збереження низької температури в холодильній камері. Інші пишуть, що припинили закуповувати м’ясо, молочні продукти й вареники наперед і тепер готують страви на один раз.

Нині одним із найчастіших запитів у гугл-пошуковику є «як зберігати продукти без холодильника за умови вимкнень світла?». Це запитання в подкасті «Накипіло вранці» ведучий Володимир Носков адресував фахівчиням, що знаються на харчовій безпеці. Гості програми — Ольга Бондаренко, виконувачка обов’язків директора Харківського фахового коледжу харчової промисловості Державного біотехнологічного університету, і Світлана Чуйкова, заступниця директора з навчально-виробничої роботи й викладачка технологій.

З господинями й водночас науковицями говорили про те, чи безпечно вживати молоко, яке зберігається протягом тривалого часу, як приготувати м’ясні й рибні продукти, щоб вони залишалися безпечними навіть за умови неробочого холодильника, а також навіщо нам потрібні термос і ванна з холодною водою.


Етери

0%