play_arrow

Етери

Про різдвяного гусака й кульки з баношу

micВолодимир Носков today28.12.2023 33

Тло
  • cover play_arrow

    Про різдвяного гусака й кульки з баношу Володимир Носков


Чи є у вашій родині стандартний набір новорічних страв? Напевно, що є. І серед них — олів’є, оселедець під шубою, салат із крабовими паличками, запечена качка з яблуками, фарширована або смажена риба, холодець, заливна риба, картопля пюре або тушкована (тут уже можуть бути різні варіації). Принаймні я спробував пригадати головні страви з новорічного столу тих родин, які мені добре знайомі. Але я знаю тих, хто грає, немов у забаву, коли вигадує такий новорічний стіл, щоб там точно не було олів’є та шуби, таких знайомих із совєцького дитинства й популярних новорічних фільмів. В етері сподіваємося зламати наші шаблони й помізкувати, як підготувати новорічний стіл, щоб усі рідні та друзі були більш ніж здивовані.

У гостях подкасту «Накипіло вранці» — директор відкритого під час повномасштабної війни ресторану «Трипіччя» Микита Вірченко. Про свій заклад він каже так: «Це ресторан стихійної, непередбачуваної кухні. І що цікаво, з українських продуктів, за мотивами української кухні.

Також до нашої розмови долучилася завідувачка відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних хвороб Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Юлія Морозова.

Пан Микита не проти олів’є та традиційного меню на Новий рік, однак усіляко заохочує до знайомства з українською експериментальною кухнею, у якій ураховано традиції пращурів. Від нього й почуєте рецепти смачних страв, що точно вразять усіх ваших гостей.

А пані Юлія порадила, чим можна замінити в салатах шкідливий майонез і як бути якщо наїлися жирного, та ще й переїли.


Етери

0%