У Харкові шість днів на тиждень готують гарячі обіди для усіх, хто потребує підтримки. Сорок пунктів видачі гарячого харчування працюють на базі шкіл і ліцеїв у кожному районі міста.
Їжу готують у їдальнях, в яких раніше готували обіди для школярів, розповіла в етері Радіо «Накипіло» директорка ліцею №150 Ольга Бєлих.
«Харчоблок готує три різних меню. Одне меню — це для жителів мікрорайону, друге меню — для дітей метрошколи, третє — для працівників метрошколи. Для дітей обов’язково готують з урахуванням усіх дозволів для дитячого харчування», — відзначила вона.
Гарячі обіди можна отримати без обмежень за віком, статусом чи місцем реєстрації. Досить прийти до пункту з 11:00 до 14:00 з власним посудом — видають першу та другу страви, компот, хліб і булочки.
«Сьогодні був дуже смачний гречаний суп, каша із ячмінної крупи, рагу із курячого м’яса і компот. Як зазвичай, обов’язково хліб власної випічки і булочки. Людина приходить зі своїм посудом, отримує в посуд перше, гарнір із чимось м’ясним або якісь рибні продукти. За меню у четвер, наприклад, у нас бувають молочні супи і сирна запіканка», — розповіла директорка ліцею.
Люди, які приходять за обідами, зазвичай беруть їжу додому у своєму посуді.
«Щодня в меню щось новеньке. В понеділок, зазвичай, «рибний день». У вівторок — борщ, який, наприклад, в нашому пункті харчування це улюблена страва відвідувачів, бо наша майстриня готує дуже смачний борщ. У середу може бути якийсь суп або гречаний, або із пшоном, або ще з якоюсь іншою крупою. У четвер — молочний день. П’ятниця — теж суп з крупою, вони там чергують щось, може бути або гречка, або пшоно, або вермішель. І в суботу — гороховий суп», — додала Ольга Бєлих.
Слухайте інтерв’ю повністю в програмі “Накипіло з Володимиром Носковим”.
Фото: ХОВА
Як доєднатися до спільноти «Накипіло»