play_arrow

Етери

Купання харківців у річках попри заборону влади

micВолодимир Носков today11.07.2024 19

Тло
  • cover play_arrow

    Купання харківців у річках попри заборону влади Володимир Носков


Сьогодні, 11 липня, позначки температури на термометрах жителів громад Харківської області сягають 37 градусів тепла, а в самому Харкові — 35 градусів. Про це розповіли в Харківському регіональному центрі з гідрометеорології. У п’ятницю, суботу й неділю температура повітря коливатиметься приблизно на тих самих позначках: удень буде більш ніж 30 градусів.

Як нам рятуватися за такої нестерпної спеки? Хтось готує собі прохолодні напої, інші — умикають вентилятори й кондиціонери (за умови наявності електрики), а хтось — плюхається у прохолоду річок.

У подкасті «Накипіло вранці» ми з’ясували, наскільки нині безпечно відпочивати на пляжах, чому люди приходять туди, якщо в Харкові та громадах області офіційно заборонено купатися в річках. Рішення обласної та міської комісій із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій діє спочатку літа, оскільки під час великої війни ворог може завдавати ударів по територіях відпочинку та інших місцях масового скупчення людей.

Окрім того, фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій говорять, що на узбережжях прифронтових деокупованих громад можливі залишки вибухонебезпечних предметів, як-от мін та інших вибухових пристроїв, які загрожують життю та здоров’ю людей. Утім, попри заборону відпочивальники приходять на пляжі, щоб поплавати в річках.

Начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в Харківській області Сергій Колосовський поділився статистикою ДСНС про потонулих на водоймищах і розказав, як фахівці попереджають людей про ймовірні небезпеки.

Тренерка з плавання і майстриня спорту України з плавання та водного поло Олеся Крижанська в подкасті розповіла, на що варто зважати під час плавання з дітьми в басейнах і на відкритих водоймищах.

А журналіст Роман Коробенко поділився своїми спостереженнями про масовий відпочинок на водоймах Харкова. Ми почули, що люди відповідають на запитання про заборону купатися у річках під час війни. Усі наші співрозмовники одностайні: якщо вже вирішили поплавати, то не ходіть на пляжі, які фахівці ДСНС не перевірили на наявність небезпечних вибухових предметів, і не нехтуйте правила поводження на воді.


Етери

0%