play_arrow

Пліч-о-пліч

Прості схеми для розв’язання проблем ветеранів

micВолодимир Носков today24.09.2024 63

Тло
  • cover play_arrow

    Прості схеми для розв’язання проблем ветеранів Володимир Носков


Як оформити статус учасника бойових дій чи ветерана війни у своїй громаді? Які місцеві виплати передбачено ветеранам? Куди звернутися, щоб оформити пільги на комуналку? Як уладнати питання з безплатним проїздом у пасажирському транспорті? Ветерани російсько-української війни напевне мають чимало запитань до представників місцевої влади, особливо в перші тижні й місяці після повернення додому з тривалої служби в Силах оборони України.

Щоб ветеранам та їхнім близьким було легше розібратися у цих питаннях, юристи правозахисного центру «Принцип» розробили типові схеми надавачів послуг у громадах. Докладніше з ними можна ознайомитися на сайті «Правовий навігатор “Принцип”».

Сервісний навігатор у вигляді схем та алгоритмів буде корисний жителям громад різних типів: сільських, селищних і міських, а також старостинських округів, до складу яких входять села.

У подкасті «Пліч-о-пліч» юристка громадської правозахисної організації для військовослужбовців «Принцип» Анна Пашкіна розповіла, кому найперше варто користуватися схемами, на які запитання є відповіді й де їх можна знайти.

Також у цьому епізоді слухайте історію бойової медикині й мами трьох дітей Юлії Сачко. Серед побратимів вона відома як людина, до якої завжди можна звернутися по допомогу для вирішення невідкладних питань. Пані Юлія поділилася своїм баченням причин перешкод, що виникають між воїнами та представниками місцевої влади.

Окрім того, у випуску подкасту директорка департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації Ольга Борщ презентувала новий розділ «Послуги для ветеранів», який буде корисний ветеранам у мобільному застосунку «Соціальні послуги Харківщини».


Пліч-о-пліч

0%