play_arrow

Етери

«20:22». Режисер із Харкова розпочав роботу над анімаційним коротким метром

mic Кирило Лукаш today12.09.2024 106

Тло
  • cover play_arrow

    «20:22». Режисер із Харкова розпочав роботу над анімаційним коротким метром Кирило Лукаш


«2022-й, російсько-українська війна. Унаслідок ракетного обстрілу міста гине пара молодят, що чекала на дитину. Дві жертви тероризму, яких насправді три…» Таким є короткий синопсис нової роботи молодого режисера театру й кіно Тимофія Бінюкова.

Саме він став гостем чергового епізоду прямого денного етеру на Радіо «Накипіло». Режисер розповів, що нова стрічка буде анімаційним коротким метром і що нині вже готово до 25 % хронометражу.

Головний меседж майбутньої картини: війна не може знищити святого. Навіть якщо тіло знищено, неможливо вбити дух. Війна — це злочин, за який має бути кара. Сім’я, побудована в любові, — це найбільше благо. Ракети тиранів не мають убивати родин, як і будь-кого.

Під час етеру Тимофій розказав, що стрічку планують показати на міжнародних кінофестивалях, де вона має стати інструментом культурної дипломатії.

Також у студії обговорили нещодавній скандал на Венеційському кінофестивалі, коли до показів допустили російський пропагандистський фільм, і перспективи, що нині (не) можуть виникнути через призначення нового міністра культури та стратегічних комунікацій.

Режисер наголосив, що всі свої фільми нині робить за власний кошт. Тому якщо ви маєте бажання і можливості фінансово підтримати створення анімаційної короткометрівки, то банка за посиланням.


Етери

0%