play_arrow

Станція «Держпром»

«Рахунки за комфорт окупантів»

micМарія Малєвська, Олександр Бринза today27.04.2023 342

Тло
  • cover play_arrow

    «Рахунки за комфорт окупантів» Марія Малєвська, Олександр Бринза


Багатотисячні рахунки… за окупантів. З такою проблемою зіткнулися нині майже у всіх деокупованих населених пунктах. Люди, повернувшись після деокупації, отримують платіжки за газ, світло й воду, яких не використовували.

Це ті, чиї оселі займали росіяни. А жити в одному такому будинку могло кілька десятків окупантів. І всі милися, грілися, варили їсти, газу та світла не економили.

Тож нині на деокупованих територіях склалася парадоксальна ситуація: люди, які й так постраждали від уторгнення, зазнають іще одного виду терору. З одного боку, вони не винні — чому вони мають платити за окупантів? З іншого — якщо компанії-постачальники недоотримають значних сум, енергосистему України може чекати колапс.

То що робити? Коментарі юристів, фахівців комунальної галузі й керівництва Міністерства енергетики — у сьогоднішній «Станції “Держпром”».

А по історію одного з таких будинків, де «квартирували» росіяни, ми їдемо до Ізюма. Рушаймо.

 

Цей випуск створений ГО «Медіагрупа „Накипіло“. Радіо» у межах проєкту «Онлайн перезапуск Радіо „Накипіло“», що відбувається у межах програми «Стійкість», яка упроваджується Фондом Східна Європа у консорціумі НУО на чолі з ERIM (Франція) у партнерстві з Фундацією домів з прав людини, Домом прав людини – Тбілісі, Чорноморським фондом регіонального співробітництва та коштом Європейського Союзу. Думки, викладені у випуску, не обов’язково відображають позицію організацій-партнерів консорціуму та Європейського Союзу.


Станція «Держпром»

0%